پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: بیماری هپاتیت تنها از راه خون و انسان به انسان به وجود آمده و تنها در انسان ها رشد می کند، برای اینکه انتقال جدید این بیماری در افراد دیگر انجام نشود، باید تلاش شود تا درمان از انسان های شناسایی شده آغاز شود

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: بیماری هپاتیت تنها از راه خون و انسان به انسان به وجود آمده و تنها در انسان ها رشد می کند، برای اینکه انتقال جدید این بیماری در افراد دیگر انجام نشود، باید تلاش شود تا درمان از انسان های شناسایی شده آغاز شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، دکتر محمد مهدی بانشی افزود: هپاتیت شامل التهاب سلول های کبد و آسیب به کبد است. انواع و علل مختلف هپاتیت وجود دارد، اما علائم می تواند مشابه باشد.




رییس مرکز بهداشت استان، بیان کرد: کبد برای دفع سموم از خون، ذخیره ویتامین ها و تولید هورمون ها ضروری است، اما هپاتیت می تواند این فرآیندها را مختل کند.




معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، ابزار داشت: حداقل پنج ویروس می توانند باعث هپاتیت شوند، سه مورد از شایع ترین آنها هپاتیت Aو Bو C هستند، عفونت با هر یک از این سه ویروس می تواند منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود.




دکتر محمد مهدی بانشی، اشاره کرد:هر نوع از این ویروسها ویژگی‌های متفاوتی دارد و انتقال به روش‌های متفاوتی اتفاق می‌افتد، اما علائم مشابه هستند.






وی تصریح کرد: افرادی که در معرض خطر بالای قرار گرفتن در معرض هپاتیت B هستند می توانند از پزشک خود در مورد واکسیناسیون سوال کنند، اما هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد.




معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان، یادآور شد: هر کسی که معتقد است ممکن است به هر نوع هپاتیت مبتلا باشد، باید به دنبال کمک پزشکی باشد، زیرا پزشک می تواند در مورد چگونگی کاهش خطر عوارض و جلوگیری از انتقال ویروس توصیه کند.




رییس مرکز بهداشت استان، ادامه داد: همکاری صدا و سیمای مرکز استان جهت انجام مداخلات موثر و مبتنی بر شواهد با استفاده از ظرفیت متخصصین امر، و برخورد قاطعانه دانشگاه علوم پزشکی با تاسیس و راه اندازی مراکزغیر مجاز انجام زیبایی و همچین خدمات دندانپزشکی توسط افراد فاقد صلاحیت در دستور کار قرار دارد.




وی با بیان اینکه انجام آزمایشات PCRجهت بیماران مبتلا به هپاتیت سی قبل و بعد از درمان توسط آزمایشگاه مرجع سلامت استان  انجام می شود، گفت: رعایت اصول محرمانگی در مراکز درمان اعتیاد و جلوگیری از فاش سازی هویت بیماران مبتلا به هپاتیت های ویروسی یکی دیگر از وظایف ارائه خدمات بهداشتی درمانی می باشد.




دکتر سید ذاکر سعیدی نژاد، مدیر عامل سازمان انتقال خون  استان کهگیلویه و بویراحم، گفت: اختصاص بخشی از اعتبارات آسیب های اجتماعی به برنامه حذف هپاتیت های ویروسی و کوتاه نمودن بازه زمانی گزارش دهی آمار موارد مبتلا به هپاتیت های ویروسی توسط سازمان انتقال خون استان به معاونت بهداشتی دانشگاه جهت پیگیری بیماران وبررسی اطرافیان در سریعترین زمان ممکن  انجام می‌شود.




فوکال پوینت مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: تجدید نظر جهت استقرار مراکز کاهش آسیب ناشی از اعتیاد در شهر یاسوج و توزیع کیت های تشخیص سریع هپاتیت در بیمارستان های استان ، خاصه بخش های عفونی و داخلی انجام می شود.


گردآفرین نیکبخت ، افزود: ویزیت دوره ای و منظم بیماران مبتلا به هپاتیت های ویروسی ساکن در زندان توسط متخصصین عفونی همچنین واکسیناسیون گسترده کلیه واجدین شرایط با تاکید بر گروهای در معرض بیشترین خطر ابتلا بر اساس دستورالعمل در حال انجام است.






وی یادآور شد: حمایت مالی بیماران مبتلا توسط سازمانهای حمایت گر در راستای تعهدات ملی همکاری کلیه ادارات، سازمانها ،نهادها و مراکز آموزشی جهت آموزش مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت هپاتیت ( مدل شپ) اقدامات اساسی در راستای حذف این بیماری ها در جامعه می باشد.






ایشان افزود : همکاری سازمان بهزیستی جهت واکسیناسیون کودکان کار و خیابانی در سطح استان و برگزاری کمیته شهرستانی با حضور فرماندار و دیگر ادارات متناظر استانی برگزار شده است.




دکتر نیکبخت ، در پایان خاطرنشان کرد: توجه ویژه به بیماری های هپاتیت های ویروسی به عنوان آسیب اجتماعی توسط متولیان امر مساعدت ویژه انجمن های خیریه و سازمانهای حمایت گر جهت تامین داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به هپاتیت های ویروسی انجام شده است.




به گزارش وب دا یاسوج، کمیته استانی حذف هپاتیت های ویروسی با حضور معاون بهداشتی، مدیر عامل انتقال خون استان، نمایندگانی از صدا و سیما، سازمان زندانها،بهزستی، آموزش و پرورش، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و سایر کارگروه تخصصی مرتبط مرکز بهداشت استان در سالن اجلاس این معاونت برگزار شد.